Uit het hoofd. In het lichaam.

Training van groepen

Flexibel reageren op verschillende en veranderende omstandigheden

De training geeft inzicht in het functioneren van de groep en het individu in die groep, in dat wat er speelt op groepsniveau en/of individueel niveau, waardoor reflectie en verandering mogelijk is.
Uit het hoofd, in het lichaam. We hebben een lichaam; het lichaam is de link tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld. Wat er fysiek (in de ruimte) gebeurt en ervaren wordt, is een weerspiegeling van onderliggende verhoudingen die spelen.
De focus ligt op groepsdynamiek en het individu dat er onderdeel van uit maakt. Hoe beweegt de groep? Hoe verhoudt het individu zich ten opzichte van de ander(en)? Wie is dat individu en wat is zijn bijdrage aan de groep?
Innerlijke drijfveren liggen soms diep verborgen. Veel persoonlijke motieven, patronen en blokkades kunnen zichtbaar en (be)speelbaar gemaakt worden. Het resultaat is altijd een gevoel van opluchting, bevrijding en een enorme hoeveelheid energie.

“Ganna is een unieke speltrainer die niet alleen muzikaal maar ook zeer theatraal denkt en werkt en op wonderbaarlijke wijze elk individuele musicus in zijn of haar spelkracht weet te zetten. Ze leert de musici impulsen te volgen, op elkaar te reageren, in het hier en nu en te communiceren met het publiek, zonder dat ze uit het theatrale spel stappen én terwijl ze uit het hoofd musiceren. Ganna weet de dramaturgie van theater en muziek te verbinden met een spel in het hier en nu. Ze maakte op ons team een onvergetelijke indruk.”

Caecilia Thunnissen

artistiek directeur, Oorkaan

“During her training exercises, coaching and assistance, Ganna Poppea opened a path on which the musicians could articulate and put into play their gestures, their understanding, as well as how to cover them with a corresponding mental sequence. Throughout our collaboration, Ganna has brought into the work a crucial nurture of the whys and the wherefores of what was done, being an enormous support to the creation.” Berlin, 2017

Rosabel Huguet

director/choreographer

Laten we samenwerken!